JUGAR ENS FA LLIURES, JUGAR ENS FA VALENTES

Història

A finals del curs 1987-88, concretament el 23 de Maig de 1988, data en que van ésser aprovats els Estatuts, neix el “Centre d’Esports del Camp Escolar de Lleida” (CECELL). L’esmentat Centre és una associació creada per iniciativa de les APAS dels instituts de batxillerat “Màrius Torres”, “Joan Oró” i “Samuel Gili i Gaia” recolzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que li dona suport a través de la Gerència del Camp Escolar, considerant al CECELL com una eina fonamental en la formació esportiva i educativa dels alumnes dels instituts. Igualment el CECELL rep el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, concedint-li un Centre de Tecnificació de Voleibol, únic centre d’esports d’equip existent a Lleida en aquells moments.

El CECELL va passar per diferents etapes tenint equips en diferents modalitats esportives, desprès es va quedar únicament amb el voleibol masculí i femení; i a partir d’una sèrie de problemes econòmics es va decidir quedar-se únicament els equips femenins sense oblidar que l’important era l’esport de base i d’aquesta manera es va tenir regularment equips en competició a les categories infantil, cadet, juvenil i sènior. Durant els últims anys, per part de la junta directiva s’ha fet una tasca de sanejament econòmic del club, intentant ajustar al màxim els pressupostos segons les possibilitats reals del club i pensant en avançar sempre amb pas ferm.

La política que porta a terme el club és la formació de noies tant en l’àmbit esportiu com educatiu, pensant que el fomentar l’esperit de l’esport les pot ajudar en la seva formació tan humana com física. Un dels pilars fonamentals del nostre club es que els nostres tècnics així com algunes de les jugadores porten equips de categories escolars en centres educatius de Lleida i comarca, fomentant d’aquesta manera la pràctica del voleibol i possibilitant que desprès les jugadores d’aquests equips puguin arribar a formar part de la base del club.

Esportivament, aquesta tasca en els equips de base ens ha situat des de fa uns anys entre els millors equips de Catalunya aconseguint classificar els equips juvenil, cadet i infantil pels Intersectors i per a la Fase Final del Campionat d’Espanya en més d’una ocasió. L’equip sènior, desprès de jugar durant varies temporades a la lliga de Primera Nacional, la temporada 2003-2004 aconsegueix l’ascens a la lliga FEV per primer cop a la seva història.

Mes tard s’assoliria l’ascens a la SuperLiga 2, on l’equip sènior va obtenir uns meritoris resultats.

Actualment l’equip sènior milita a la Primera Divisió Sènior Catalana, amb una base de jugadores formades al club, i amb l’objectiu de donar cabuda a totes aquelles jugadores de Lleida que vulguin seguir amb la pràctica del seu esport preferit, mes enllà de l’època escolar.

Partint dels equips de la base, es vol arribar a formar un equip sènior on puguin tenir cabuda el màxim de jugadores del nostre club i de l’àmbit de les nostres terres.